Go Back   Volvo Forums - Volvo Enthusiasts Forum > Volvo Vehicles > Volvo 850
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Welcome to Volvo Forums!
Welcome to Volvo Forums,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Volvo Forums today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 09-12-2009, 08:18 PM
Junior Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 2
Default 97 850 Turn Signal Problem

Hi All!
I have a 97 850 sedan that I am having problems with the left turn signals. Whenever I put the left turn signal on, it blows the fuse. It does not blow the fuse if I turn on the right turn signal. It blows the fuse if I turn on the 4 way e flashers. I have checked both front and rear turn signal bulbs and even replaced them with new ones. I have checked both front and rear turn signal bulb sockets and both look fine. If I replace the fuse for the turn signals with a circuit breaker type fuse, the right turn signals work fine but both the left turn signal and the 4 way e flashers cause the circuit breaker to continously blow and then reset for as long as I have either the left turn signal on or the 4 way e flashers on. I "think" I can smell a very slight burning smell coming from around and under the dash on the drivers side of the front seat. Very faint smell and I could be imagining the smell. Has anyone had this problem before? Any clues on where to look next? I hate to take it to the dealer and have them spend a bunch of time trying to figure it out.
Thanks for the help.
Michael
__________________
Michael
mghale@juno.com
Reply With Quote
  #2  
Old 09-12-2009, 09:33 PM
tech's Avatar
Administrator
 
Join Date: Sep 2004
Location: Orlando, Florida
Posts: 36,443
Default

Have you tried unplugging the front socket and trying it?
I would try that then if it blows the fuse unplug the rear assembly and see if that blows the fuse.
__________________
1987 Ford mustang LX Coupe 5.0
1995 Yellow T5-RM running
1996 850 turbo
1994 N/A 5-speed wagon Purple (daughters)
Reply With Quote
  #3  
Old 09-13-2009, 11:37 AM
Psaboic's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2006
Location: SW, WA
Posts: 1,894
Default

Good tip from Tech. First find out if it is the front or rear section of the left signal blowing the fuse. You definitely have a short somewhere, once you find out which it is, you can start to find it
__________________
2013 Passat TDI SE 32K (hers)
2002 VW Jetta TDI 165K (mine)
1995 Volvo 850 Turbo 249K (kids)
1983 Mercedes 300D 280K (diesel commuter)
1965 Corvair Corsa 98K (fun car)
Reply With Quote
Old 09-13-2009, 11:37 AM
 
 
 
Reply

Tags
850, blinker, blows, fast, fuses, glt, problem, problems, short, signal, signals, turn, turning, volvo, working


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 07:07 PM.
© Internet Brands, Inc.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company.
Secure Backup