Go Back   Volvo Forums - Volvo Enthusiasts Forum > Volvo Vehicles > Volvo S60
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Welcome to Volvo Forums!
Welcome to Volvo Forums,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Volvo Forums today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 05-31-2010, 05:54 PM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: riverside ca
Posts: 15
Default 2004 s60r help!!

i just got a 2004 s60r i have a obd2 code (po299)-p and it idles a little rough sometimes and then some times it runs fine? but in between shifts it back fires(6 speed) at wot it acts like its running out of gas and popping out the exaust help please all you s60r awd 6 speed people!
Reply With Quote
  #2  
Old 05-31-2010, 11:34 PM
Mad Matt's Avatar
Senior Member
1997 Volvo 850
My Garage
 
Join Date: Dec 2009
Location: Olympia, WA
Posts: 860
Default

Isn't that a low boost code? Might want to check your vacuum lines. Otherwise IIRC, it could be your TCV or boost pressure sensor going bad...
__________________
2005 S60R Titanium Grey/Gobi/6M/18"Black Pegs
1997 854R Black/Charcoal/Dark Bronze Volans/ARD M4.4 Blue/5M/Daily Driver
2005 S40 T5 FWDhttp://www.cardomain.com/ride/2938966 SOLD/MISSED

Reply With Quote
  #3  
Old 06-01-2010, 11:13 AM
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Location: FL
Posts: 754
Default

P0299
ECM-6806
Turbocharger (TC) control valve, flow fault
Pressure too low
Reply With Quote
  #4  
Old 06-01-2010, 09:40 PM
Mad Matt's Avatar
Senior Member
1997 Volvo 850
My Garage
 
Join Date: Dec 2009
Location: Olympia, WA
Posts: 860
Default

iPd FTW!
http://www.ipdusa.com/version.asp?st...403&V_ID=10726

Got one on my S60R and I couldn't be happier.
__________________
2005 S60R Titanium Grey/Gobi/6M/18"Black Pegs
1997 854R Black/Charcoal/Dark Bronze Volans/ARD M4.4 Blue/5M/Daily Driver
2005 S40 T5 FWDhttp://www.cardomain.com/ride/2938966 SOLD/MISSED

Reply With Quote
  #5  
Old 06-09-2010, 09:13 PM
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 16
Default

yeah all S60 R 6 speeds backfire a little when shifting. Mine does it too.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-09-2010, 10:09 PM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: riverside ca
Posts: 15
Default s60r backfire is it normal?

2004 s60r awd 6 speed- engine miss& back fire in between shifts? no codes checked all vacume lines and put a new tbcv on still backfires and at full throtle it bogs down like its running out of gas ( brand new fuel pump was put in last week) and still no CODES !!! wtf (help) maybe a coil pack? anyway to check coils?
Reply With Quote
  #7  
Old 06-10-2010, 01:12 AM
Mad Matt's Avatar
Senior Member
1997 Volvo 850
My Garage
 
Join Date: Dec 2009
Location: Olympia, WA
Posts: 860
Default

Does the bogging down feel like a misfire? What kind of plugs are you running? OEM plugs are the only plugs that always work consistently. Aftermarket plugs sometimes work great and sometimes they don't. Ask me how I know....
__________________
2005 S60R Titanium Grey/Gobi/6M/18"Black Pegs
1997 854R Black/Charcoal/Dark Bronze Volans/ARD M4.4 Blue/5M/Daily Driver
2005 S40 T5 FWDhttp://www.cardomain.com/ride/2938966 SOLD/MISSED

Reply With Quote
  #8  
Old 06-10-2010, 05:48 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: riverside ca
Posts: 15
Default

the bogging down dose fill like a misfire! i put my oem volvo plugs back in last night. and still have a misfire maybe a coil pack prob.
Reply With Quote
  #9  
Old 06-21-2010, 09:31 PM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: riverside ca
Posts: 15
Default s60r backfire !

Quote:
Originally Posted by Mad Matt View Post
Does the bogging down feel like a misfire? What kind of plugs are you running? OEM plugs are the only plugs that always work consistently. Aftermarket plugs sometimes work great and sometimes they don't. Ask me how I know....
hi i have 2004 s60r i get backfire and surge no cel i just un pluged maf it runs like a batt out of hell!! can i run it this way untill i get a new maf? oh ya still no cel
Reply With Quote
  #10  
Old 06-21-2010, 09:35 PM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: riverside ca
Posts: 15
Default unpluged maf

Quote:
Originally Posted by mushroomxiii View Post
yeah all S60 R 6 speeds backfire a little when shifting. Mine does it too.
can i run my s60r with maf unpluged it run great i will buy a new one this weekend will it hurt my car(unpluged maf?
Reply With Quote
Old 06-21-2010, 09:35 PM
 
 
 
Reply

Tags
2004, 2005, backfire, boost, ecm, fuel, issue, low, p0299, pressure, s60, s60r, sensor, stock, v70, volvo


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 05:18 PM.
© Internet Brands, Inc.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.

This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company.
Secure Backup