Go Back   Volvo Forums - Volvo Enthusiasts Forum > Volvo Vehicles > Volvo V40
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Welcome to Volvo Forums!
Welcome to Volvo Forums,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Volvo Forums today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 09-11-2011, 04:02 PM
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location:
Posts: 15
Default Transmission problems

I have a 2001 V40.

Just about a week ago, I got the flashing arrow indicator and my transmission started acting weird. Immediately after it happened I left town for a week, and so am now getting back to it.

When starting from a dead stop, it just revs up and barely moves. After 2-3 seconds of slow acceleration it starts to pick up. Once at speed it acts pretty much normal, although granted I wasn't pushing it after it started acting so weird.

Also, when I shift into reverse it violently locks in. I can feel the engine lurch when it happens.

I pulled some codes off of it. One was P0700, the other has been lost due to a cell phone tragedy. I do remember the other code was a solenoid related code. I have since pulled the transmission ECM and now it just throws the P0700 code.

What should I do? My first thought was that I can get the ECM off ebay for cheap, so why not try a new one. I am also thinking about a fluid/filter change.

What do these symptoms indicate to y'all? Is one of the solenoids really out?
__________________
2001 V40 1.9T
Reply With Quote
  #2  
Old 10-19-2011, 01:28 AM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1
Default

Hiya Dr.Mordo!
Got the exact same problem. Thinking about taking it to a garage; but my transmission light stops flashing after I turn off the car for a while. So not really sure what's the main problem.
Let us know of any updates/fixes that might have occurred since your last scan.

Cheers!

P.S. I have a 2002 v40
Reply With Quote
  #3  
Old 09-11-2012, 05:04 PM
Junior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 1
Default

Did either of you folks ever get this fixed? I'm having the same problem.

Thanks!
Reply With Quote
  #4  
Old 09-18-2012, 04:51 AM
LGJ LGJ is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
Default Trans light flickering

Mine came on today while driving home. Same thing it felt like it bogged down.
got home checked oil level OK and not burnt. checked all wiring on transmission seemed OK. light still flickering. Removed negative battery terminal for 15 min now light has gone and driving OK for 0.5 hour.
Reply With Quote
Old 09-18-2012, 04:51 AM
 
 
 
Reply

Tags
19t, 2001, acceleration, arrow, code, flashing, grinding, light, oil, p0700, problems, slow, transmission, v40, volvo


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 10:12 PM.
© Internet Brands, Inc.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company.
Secure Backup