Go Back   Volvo Forums - Volvo Enthusiasts Forum > Volvo Vehicles > Volvo V70
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Welcome to Volvo Forums!
Welcome to Volvo Forums,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Volvo Forums today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 10-15-2007, 03:21 PM
Member
1998 Volvo XC70
My Garage
 
Join Date: Feb 2005
Location: Amherst, MA
Posts: 31
Default Stalling, hard to start, smells like sulfur/exhaust inside

Three days ago my car became difficult to start. It would take 3 attempts to get it going. It feels like it is starving for gas. Check engine light came on and my scan tool said code PO103. I pulled the MAF sensor and cleaned it and the contacts (both looked very clean when I pulled them). It got better for the first few starts then it resumed it's missing and stuttering as I was driving today. Finally, this afternoon it stuttered and died by the side of the road and a smell of sweet exhaust and stinky sulfur filled the cabin. It wouldn't start after waiting 10 min. but it sounds like it wants to.
I would really appreciate any feedback. Thanks.
__________________
2006 XC70 AWD Turbo, 103,000 - Mint Grn.
1998 V70 XC AWD Turbo 200,900 mi - Gray
1997 850 wagon 122,000 mi - Teal
Reply With Quote
  #2  
Old 10-15-2007, 06:36 PM
tech's Avatar
Administrator
 
Join Date: Sep 2004
Location: Orlando, Florida
Posts: 36,443
Default RE: Stalling, hard to start, smells like sulfur/exhaust inside

Recheck the codes could very well be a bad MAF.
__________________
1987 Ford mustang LX Coupe 5.0
1995 Yellow T5-RM running
1996 850 turbo
1994 N/A 5-speed wagon Purple (daughters)
Reply With Quote
  #3  
Old 10-16-2007, 02:16 PM
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 260
Default RE: Stalling, hard to start, smells like sulfur/exhaust inside

Quote:
ORIGINAL: tech

Recheck the codes could very well be a bad MAF.
I'm with Tech on that one. Your symptoms sound just like what happened to our 850. Turned out to be bad MAF and a broken vacuum line. That's where I would start.
__________________
T Jay
-03 Mitsubishi Montero
-855R Coming Soon
Reply With Quote
  #4  
Old 10-17-2007, 05:05 PM
Member
1998 Volvo XC70
My Garage
 
Join Date: Feb 2005
Location: Amherst, MA
Posts: 31
Default RE: Stalling, hard to start, smells like sulfur/exhaust inside

Yes, it was a bad sensor. I got the new one today and all is OK. Thank you for your input.
I still have a slight smell of exhaust in the cabin after driving it today with the windows open. Could that be from residual unburned gasses in the cat converter?
__________________
2006 XC70 AWD Turbo, 103,000 - Mint Grn.
1998 V70 XC AWD Turbo 200,900 mi - Gray
1997 850 wagon 122,000 mi - Teal
Reply With Quote
  #5  
Old 10-17-2007, 06:07 PM
tech's Avatar
Administrator
 
Join Date: Sep 2004
Location: Orlando, Florida
Posts: 36,443
Default RE: Stalling, hard to start, smells like sulfur/exhaust inside

Yes it could very well be.
__________________
1987 Ford mustang LX Coupe 5.0
1995 Yellow T5-RM running
1996 850 turbo
1994 N/A 5-speed wagon Purple (daughters)
Reply With Quote
  #6  
Old 01-16-2012, 06:02 PM
ABVO850's Avatar
Senior Member
1998 Volvo C70
My Garage
 
Join Date: Apr 2011
Location: Maryland
Posts: 105
Default

I had been getting the odors inside the cabin of my 850 and have been trying to think of what could be the cause. I too may need to replace my MAF sensor but I realized today that the odor only happens when I put the car in sport mode and push it to higher rpms. That said, im now thinking that the smell is from the transmission and torque converter, maybe a good flush will help fix my problem.
__________________
98' C70 HPT Coupe 109k
Eurosport Ultraflow Intake ~ ABN Chrome Projector Headlights w/ 8k HID kit ~ Chrome Mesh Grill ~ 20 & 35% Window Tint
98' Range Rover 4.6 HSE 131k
Late Model Painted Front Bumper, Black Interior, Headlights, Brush Gaurd & Roof Rack ~ OEM Dual Exhaust ~ Tinted Windows & Turn Signals ~ 15" JL Audio Sub ~ 20" RR Sport Stormer Wheels Blacked out
SOLD 94' 850 Turbo 146k
Late Model 850 Taillight Swap ~ C70 Wheels
Reply With Quote
  #7  
Old 03-17-2012, 07:54 PM
rspi's Avatar
Administrator
1995 Volvo 850
My Garage
 
Join Date: Mar 2009
Location: Albuquerque, NM
Posts: 15,682
Send a message via Yahoo to rspi
Default

Quote:
Originally Posted by johnhon View Post
Yes, it was a bad sensor. I got the new one today and all is OK. Thank you for your input.
I still have a slight smell of exhaust in the cabin after driving it today with the windows open. Could that be from residual unburned gasses in the cat converter?
Bad sensor? What sensor? MAF?
__________________
'95 850 T-5R Wagon - Panther - Daily Driver 22 / 28 mpg
'98 S70 GLT - Lil' Red - Daughter 22/30 mpg
--------------------------------------------
Volvo Repair Videos - Used Parts For Sale - Interior Lights For Sale - ABS Light? Click Here - Men's Mentoring
--------------------------------------------
Volvo's of time past: '87 740 GLE, '79 262C Bertone, '78 264, '95 960, '97 960, '98 S90, '98 S70 GLT, '95 850 T-5R Yellow, '95 960, ,96 850 R...
Reply With Quote
Old 03-17-2012, 07:54 PM
 
 
 
Reply

Tags
98, car, exhaust, hard, mercedes, odor, rotten, s70, smell, smells, stall, stalling, start, stinky, sulfur, volvo, xc70


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors

All times are GMT -5. The time now is 07:46 AM.
© Internet Brands, Inc.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.

This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company.
Secure Backup