LH 2.0 surging idle

  #1  
Old 06-20-2019, 05:01 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: May 2013
Posts: 7
Default LH 2.0 surging idle

1984 245 with 2.3 L and MT. It very suddenly started surging at idle and then dying at every stop when warm. I have done many things to isolate this issue and ran into a dark corner. When I check the voltage at the IAC valve while the engine is running, I get 13v at term 2-3. My understanding is, when the throttle switch opens, that voltage should drop to zero, and I should get 13v at 1-2. The voltage on mine does not change when the throttle switch opens. The throttle switch is properly adjusted and continuity checks out ok. The IAC is new, but it is a cheap generic part. I pulled the FI ECU and opened it up to look for burnt transistors or obvious faults. I have tested the AMM, O2 sensor, temp sensor. Replaced distributor, cap, plugs, air filter, fuel filter. Replaced most of the vacuum hoses with silicone, and replaced the injectors with rebuilt matched set of bosch OEM injectors. It smells while i'm driving very rich, like it is in limp home mode.
Do I need to start replacing wires in the harness (or the whole harness)? It looks like it has been replaced with a newer one already judging by the insulation. Ideas?
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
tracyfend
Volvo XC70
6
02-22-2010 12:14 PM
Tarheel Taxi
Volvo 240, 740 & 940
4
11-11-2009 08:01 PM
outdoor7or24
Volvo 850
4
09-17-2008 09:26 AM
worldspeaker
Volvo S80
10
12-23-2006 02:07 AM
Richard74
Volvo S80
5
07-22-2006 12:39 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: LH 2.0 surging idle


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.