My 83 242TI

  #41  
Old 10-09-2009, 04:58 PM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2006
Location: florida
Posts: 579
Default

Bought everything for conversion to LH2.2 today. Tired of the Kjet problems.
 
  #42  
Old 10-09-2009, 11:30 PM
TIPSP's Avatar
Got Boost?
Join Date: May 2008
Location: Moorpark, CA
Posts: 3,551
Default

why 2.2?

No MS for you?
 
  #43  
Old 10-10-2009, 08:41 AM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2006
Location: florida
Posts: 579
Default

Well, MS is a pain to deal with, when it runs right it runs great. When its wrong your car doesn't run well, or at all in some cases. But also. In order to run ms I would still need all the stuff I need to run LH. Minus and plus a few things. I just need to get away from the mechanical fuel injection.

This car has become quite the project as I keep going through. Still have the interior and body left, but need to finish a lot of stuff.
 
  #44  
Old 12-09-2009, 07:22 AM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2006
Location: florida
Posts: 579
Default

Big update coming this weekend. I'll start to finally swap in my LH 2.2 and ezk. I picked up some nice big injectors and a fred's chip also.
 
  #45  
Old 12-11-2009, 08:58 PM
tech's Avatar
Administrator
Join Date: Sep 2004
Location: Orlando, Florida
Posts: 36,351
Default

Cannot wait to the see the update!
 
  #46  
Old 12-12-2009, 03:56 PM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2006
Location: florida
Posts: 579
Default

I started in on the swap and found some bad wires. I'm going to go ahead and re do all the chassis wires while i'm in there. I have to say once i'm rid of the kjet setup and hide everything my underhood area will be so open. Blows my ming how many little boxes and stuff are associated with kjet and the chrysler system.
 
  #47  
Old 12-12-2009, 09:22 PM
tech's Avatar
Administrator
Join Date: Sep 2004
Location: Orlando, Florida
Posts: 36,351
Default

LOL agreed!!!
 
  #48  
Old 12-14-2009, 08:03 AM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2006
Location: florida
Posts: 579
Default

Didn't finish this weekend, I'll probably take a day or two off work this week to work on the car. It's much more of a project than originally expected. But, I think by doing it right the first time I'll have the much better results I expect.

Wish i had a crappy 3 wire O2 that i could mock the down pipe with and have no worry about breaking.
 
  #49  
Old 12-14-2009, 05:49 PM
TIPSP's Avatar
Got Boost?
Join Date: May 2008
Location: Moorpark, CA
Posts: 3,551
Default

cool.

Good luck!
 
  #50  
Old 12-21-2009, 07:12 AM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2006
Location: florida
Posts: 579
Default

Got the car back together but it won't start. I have spark and fuel is at the rail, BUt I think either the ecu isn't getting power or the injectors aren't
 
  #51  
Old 12-21-2009, 09:42 PM
tech's Avatar
Administrator
Join Date: Sep 2004
Location: Orlando, Florida
Posts: 36,351
Default

Did you convert to a flywheel speed sensor or a hall affect dist. still?
Check for injector pulse.
 
  #52  
Old 12-22-2009, 07:12 AM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2006
Location: florida
Posts: 579
Default

Still using a hall effect distributor. I think my problem is I'm either not getting power to the injectors or to the ecu. I'll check my leads sometime this week.
 
  #53  
Old 12-22-2009, 06:52 PM
tech's Avatar
Administrator
Join Date: Sep 2004
Location: Orlando, Florida
Posts: 36,351
Default

The injectors fire a ground signal off of the dist.
Check the injector plug for power with the key on.
 
  #54  
Old 12-23-2009, 06:53 AM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2006
Location: florida
Posts: 579
Default

Will do, Tomorrow since I have the day off I'm going to look it all over.
 
  #55  
Old 12-23-2009, 05:33 PM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2006
Location: florida
Posts: 579
Default

My problems are in pin 17 and 21 I think those should be grounds according to the schematics. but coming from the pump relay and another no name relay called simply system relay 9.

I have positive power coming from the green white pin number 13 (supposed to be a ground?), but i couldn't test it duriong cranking so i'm not for sure thats right. Which makes me wonder if pin 1 to the negative on the coil is correct (as mentioned before I do have spark. i still have to check pin number 9 for positive power.


Man 5 issues, I thought I did a better job to begin with. I might have to do the whole write up when i'm done, wish I would have taken pictures.
 
  #56  
Old 12-24-2009, 04:05 PM
tech's Avatar
Administrator
Join Date: Sep 2004
Location: Orlando, Florida
Posts: 36,351
Default

That is strange. Are you getting power at the injector plug?
Is there a ground pulse at the injector plug?
 
  #57  
Old 12-26-2009, 06:05 PM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2006
Location: florida
Posts: 579
Default

It's alive! I still need to figure a few things out. But i have it running. And might I say it runs like hell fire for the first time ever.
 
  #58  
Old 12-26-2009, 07:21 PM
tech's Avatar
Administrator
Join Date: Sep 2004
Location: Orlando, Florida
Posts: 36,351
Default

Congrats!!!
What was stopping it from running?
 
  #59  
Old 12-30-2009, 07:32 AM
Junior Member
Join Date: Dec 2009
Posts: 5
Default

I need to really work on the car more but damn jobs and family stuff always gets in the way. The T3/T4 hybrid is still my plan right now but when the day comes that I put in a new motor I'm probably getting a Holset or something with ball bearings that is large. I have the 11th terminal turning on at 13.5lbs (which I understand is the limits of turbo kjet fueling) and I run it out to 15.5-16lbs which is probably the ragged edge of limits on my current turbo.
 
  #60  
Old 12-30-2009, 04:06 PM
TIPSP's Avatar
Got Boost?
Join Date: May 2008
Location: Moorpark, CA
Posts: 3,551
Default

congrates!
 

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.