Volvo C70 This sporty coupe has a three-piece retractable hardtop for unsurpassed fun whether the the top is up or down.

Problem with my 1999 C70 2.4L

  #1  
Old 07-12-2017, 05:04 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2017
Posts: 1
Default Problem with my 1999 C70 2.4L

Hello all!
I just recently purchased a 1999 Volvo C70 2.4L from a family friend. It's a beautiful car but I'm having some issues that are stumping me. Most importantly, I'm getting codes reading P1633 "vehicle speed sensor" and P0722 "output shaft speed sensor circuit no signal", which an employee at autozone told me are code for the same sensor. Problem is, they can't tell me exactly what sensor needs to be replaced, and there are several options on autozone's website that vary in price and look slightly different. Any guidance to which exact sensor this is, and helping me avoid a dealership diagnostic fee, would be much appreciated!

Also, possibly a related issue. The orange arrow representing "winter mode" is flashing when the car is on and in drive, and therefore is skipping 1st and 2nd gear and taking off from 3rd. Not sure if the sensor that is out could be related or if this is an issue all it's own. I tried resetting the transmission by shifting from park to "L" 12 times, but this did nothing. Any advice?
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
gasman59
Volvo C70
6
10-19-2015 06:24 AM
securisign
Volvo C70
1
05-31-2014 11:10 AM
t5turbo
Volvo C70
0
07-12-2009 10:00 AM
angelo08
Volvo C70
10
09-10-2008 06:28 PM
7antera
Volvo S80
2
06-02-2008 08:00 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Problem with my 1999 C70 2.4L


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.