Volvo S80 A performance sedan that offers top notch luxury, outstanding handling and so much more.

Fuse blows with no H.I.D Kit, up the Fuse???

  #1  
Old 08-29-2008, 02:19 PM
Thread Starter
Join Date: Aug 2008
Location:
Posts: 14
Default Fuse blows with no H.I.D Kit, up the Fuse???

I jsut had a World Imports 8000K H.I.D. kit installed. Good kit, no error messages, but the low beam fuse in the engine compartment keeps blowing after about 15 minutes of use.By default, its a 15 Amp fuse. I know the kits is supposed to draw the same power, so I shouldnt have the fuse. I was thinking about changing the fuse to 20 Amps. There are some more fuses in the car for low beam (10 Amps each light), but I dont think I will touch those.

What do you guys think?
 
  #2  
Old 08-29-2008, 03:08 PM
Join Date: Aug 2008
Posts: 20
Default RE: Fuse blows with no H.I.D Kit, up the Fuse???

i would not up the fuse. how many watts is the kit rated at?

i have 55watt HID kit and it's supposed to be less power. blowing 15amp fuses sounds wrong. is it both L&R fuses or only one side?
 
  #3  
Old 08-29-2008, 06:53 PM
tech's Avatar
Administrator
Join Date: Sep 2004
Location: Orlando, Florida
Posts: 36,351
Default RE: Fuse blows with no H.I.D Kit, up the Fuse???

ORIGINAL: SkyWriter

i would not up the fuse. how many watts is the kit rated at?

i have 55watt HID kit and it's supposed to be less power. blowing 15amp fuses sounds wrong. is it both L&R fuses or only one side?
+1
 
  #4  
Old 08-30-2008, 04:57 PM
Thread Starter
Join Date: Aug 2008
Location:
Posts: 14
Default RE: Fuse blows with no H.I.D Kit, up the Fuse???

Well the one that blows is the one in the engine compartment. Thats for both low beams and it is rated at 15 Amps. Then it breaks down to two seperate fuses by the driver door fuse box, one for left, one for right.

Its a regular 35W low beam H7 kit
 
  #5  
Old 08-30-2008, 05:37 PM
tech's Avatar
Administrator
Join Date: Sep 2004
Location: Orlando, Florida
Posts: 36,351
Default RE: Fuse blows with no H.I.D Kit, up the Fuse???

All the wiring hooked up correctly?
 
  #6  
Old 09-02-2008, 06:11 PM
Thread Starter
Join Date: Aug 2008
Location:
Posts: 14
Default RE: Fuse blows with no H.I.D Kit, up the Fuse???

As far as I can see yes, I even put black tape around any exposed contacts between wires in case of electrical short
 
  #7  
Old 09-02-2008, 07:13 PM
tech's Avatar
Administrator
Join Date: Sep 2004
Location: Orlando, Florida
Posts: 36,351
Default RE: Fuse blows with no H.I.D Kit, up the Fuse???

How were they connected by the headlights?
Maybe unplug one and see if the fues blows to try to figure out which side may be doing it or if both are unplugged then it may be before the lights.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
fastoldcarz
Volvo S90 & V90
0
08-09-2010 06:19 PM
kupiec79
Volvo V70
9
10-19-2007 12:54 AM
Rogue
Volvo 240, 740 & 940
1
06-11-2007 02:15 PM
chapin
Volvo 240, 740 & 940
2
05-28-2007 11:18 PM
mbauer
Volvo 240, 740 & 940
1
02-11-2007 07:07 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Fuse blows with no H.I.D Kit, up the Fuse???


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.