Volvo S80 A performance sedan that offers top notch luxury, outstanding handling and so much more.

All show No go power loss! Help Please

  #1  
Old 06-16-2006, 10:48 AM
Thread Starter
Join Date: Apr 2006
Posts: 30
Default All show No go power loss! Help Please

For past couple days now, I've noticed that my s80 T6 with 62k doesn't have the power/acceleration it had just a week ago. No codes or idle problems of that sort. Before, when i mashed on the gas pedal at any speed, the car would get up and go. Now, it's a slow acceleration as if non-turbo. Software upgrade has been installed 2 months ago to fix idle rollercoaster. Could this be due to the need for a 60K tune-up. Are my plugs bad? Can a dirty air filter cause this? Could it be dirty throttle body? Bad turbos? Please give as much advice as you can, so I have a lots of differential diagnosis to play with. Thanks a bunch!
 
  #2  
Old 06-16-2006, 11:30 AM
tech's Avatar
Administrator
Join Date: Sep 2004
Location: Orlando, Florida
Posts: 36,351
Default RE: All show No go power loss! Help Please

Your lucky you caught me Home today. Out of work with Hurt Hand.

Do you feel any boost at all from the turbo's?

Does if kick and buck when you try to accelerate?

Is there any more that you notice?


Could be Plugs,Coils,A loose induction hose,Bad vaccum line to the Boost control Valve,Bad Boost control Valve,Fuel filter,Air filter and maybe a few more things.
 
  #3  
Old 06-16-2006, 02:51 PM
Senior Member
Join Date: Nov 2005
Location: Burlington, ma
Posts: 1,129
Default RE: All show No go power loss! Help Please

thats weird.........
 
  #4  
Old 06-16-2006, 09:46 PM
Senior Member
Join Date: May 2006
Location: ogden utah usa
Posts: 111
Default RE: All show No go power loss! Help Please

that sucks but i thought the s80's had a 100k tune up not a 60k
 
  #5  
Old 06-17-2006, 02:52 AM
Senior Member
Join Date: Nov 2005
Location: Burlington, ma
Posts: 1,129
Default RE: All show No go power loss! Help Please

i think they are suppose to have the major tune up every 30k ....
 
  #6  
Old 06-17-2006, 01:48 PM
Thread Starter
Join Date: Apr 2006
Posts: 30
Default RE: All show No go power loss! Help Please

It use to kick butt when i gave it gas...major pull/acceleration. Now its just like i hardly gave it full gas (feels like 70%) when i mash on pedal. There is no kick or buck when accelerating..just a gradual acceleration. Nothing else i notice. Gonna go over some things tech mentioned
 
  #7  
Old 06-17-2006, 01:58 PM
tech's Avatar
Administrator
Join Date: Sep 2004
Location: Orlando, Florida
Posts: 36,351
Default RE: All show No go power loss! Help Please

Let us know what you find.
Might also help if you dump some fuel injector clener in the Gas Tank.
 
  #8  
Old 06-21-2006, 07:37 PM
Member
Join Date: May 2006
Posts: 33
Default RE: All show No go power loss! Help Please

Mine does the same thing. AFter I get the ABS module replaced, I will take it to the dealer for the up grade in software.

Biggest Piece of Junk I have ever owned. Everytime I turn around, something breaks, makes noise, leaks, falls off or must be replaced.

Heck you can get one on ebay for $6000.00 so tell me it doesn't depreciate faster then a BMW, if you do, you have never owned a real car. Even the Saab's are built like crap. The swiss need to stick to watches.

Sorry to be so negative, but I have spent thousands on this car after 60k, even with an extended warranty, and it still needs lots of work. Don't tell me it's just this one car, "MINE HAS NEVER BEEN TOUCHED" I have talked to a lot of s80 owners and not one has had one that didn't have problems.

DEPREC-MOBILE.. Better off just to let it rotten away and never fix them. Would cost less..
 
  #9  
Old 06-22-2006, 03:45 PM
Join Date: May 2006
Location:
Posts: 290
Default RE: All show No go power loss! Help Please

I do not doubt that you have had bad experiences with your car, but I have had nothing of the same occur. I had a software upgrade and the regular maintenance done, and the car has ran great. I am completely pleased with my 2000 S80!
 
  #10  
Old 06-23-2006, 03:35 PM
Member
Join Date: May 2006
Posts: 33
Default RE: All show No go power loss! Help Please

Maybe once everything is caught up and repaired, it will be OK. Passing the 3k mark in repairs. But have to admit, it sure does pull hard when it's running right.
 
  #11  
Old 06-26-2006, 01:13 PM
Join Date: May 2006
Location:
Posts: 290
Default RE: All show No go power loss! Help Please

3k?!? Ouch. That does hurt.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
turbodub03
North East
0
05-03-2009 05:39 PM
turbodub03
North East
0
04-22-2008 09:34 PM
markjenross
Volvo V40
3
11-07-2007 08:02 PM
elderzap
Volvo 240, 740 & 940
4
10-19-2007 01:27 AM
strangedays
Volvo 850
14
09-29-2006 07:08 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: All show No go power loss! Help Please


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.